Добавленно: 08 янв 2015, 17:47 Кексики із гарбуза
Я не дуже хороший кулінар, але для найдорожчих дитини та чоловіка готова творити чудеса, а цей рецептик мій улюблений і найкраще виходить )))
Якогось осіннього вечора, після того як зібрали урожай гарбуз, сиділа в неті та шукала корисний рецепт випічки для дитини із гарбузкою, бо дитина категорично не хоче їсти страви, де відчуває смак гарбуза, а він такий корисний )) І знайшла.... спочатку думала не вийде приготувати, а потім стала справжнім профі, і ця випічка у нас вдома не вибуває, люблять всі, смак гарбузи зовсім не відчувається, пригощала подругу - то вона навіть і не зрозуміла з чого зроблені )))) рецепт недорогий, швидко готується, разом із процесом випікання (готове 1 деко, бо виходить по рецепту на 2 рази пекти), сьогодні спеціально засікала - 45 хвилин, кексиків виходить з порції, яка в рецепті, 35-40 штучок. Випікаю в паперових формочках, які купую у "Велмарті" (вони там 100 штук - 10 грн), тіста накладаю столову ложку, десь заповнюю форму наполовину, бо виростають.
Отож, рецептик, рекомендую, вкусняшка!!!!!
Інгридієнти:
100 г. масла (- масла беру трошки менше, як по рецепту)
100 г. сметани,
100 г. йогурта чи кефіру, - я беру кефір
2 яйця,
1,5 стакану цукру, (беру неповний стакан, бо для дитини не хочеться щоб було багато цукру, 1,5 стакана - виходять солодкі, неповний стакан - в міру солодкі)
0,5 ч. л. ванільного цукру,
1,5 ч. л. соди (погасити оцетом чи лимонним соком)
300 г. гарбузки,
100 г. ізюму.
300 г. муки.
Масло розтопити, добавити сметану і йогурт (без фруктових добавок) чи кефір, потім цукор, збиваю міксером, щоб цукор розтворився добре. Потім додаю 2 яйця і соду погашену оцетом, знову міксером збиваю. Далі добавляю в тісто ізюм, та гарбузку, потерту на тертушці "(на крупной терке)". Перемішати ложкою.
Тепер потроху вводимо муку, просіяну на сито, і перемішуємо знову ложкою, по консистенції тісто повинно бути, як густа сметана, ось таке
Викладаємо тісто у форми, заповняти наполовину, ще раз нагадаю, що кексики виростають ))
Випікаємо кексики в розігрітій духовці при температурі 200-220 градусів близько 15-20 хвилин, в залежності від потужності духовки. Готовність перевіряю сірничком, якщо при протиканні кексу - сухий, - значить готові. Приємного апетиту.)))